Tag: imeto

Нова рунда разговори за името

Во Њујорк денеска ќе биде одржана нова рунда македонско-грчки разговори за надминување на разликите околу употребата на уставното име на Република Македонија. Во Њујорк денеска ќе биде одржана нова рунда македонско-грчки разговори за надминување на разликите околу употребата на уставното име на Република Македонија. Медијаторот на ОН Метју Нимиц ќе има одделни средби со претставниците на Македонија и на Грција, Никола Димитров и Адемантиос Василакис. Во македонската делегација е и Мартин Протоѓер, шефот на кабинетот на премиерот Никола Груевски. Не е исклучено да биде одржан и заеднички состанок...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top