Tag: bebe

bebe

ВИДЕО: Бебе на патот

Возач на автобус од Тексас за малку ќе прегазил 14-месечно бебе, кое во ниедно време од ноќта, облечено само во пелена седело мирно на белата линија на автопатот. Возач на автобус од Тексас за малку ќе прегазил 14-месечно бебе, кое во ниедно време од ноќта, облечено само во пелена седело мирно на белата линија на автопатот. Мајк Хабард прво помислил дека е куче, но навреме сфатил дека станува збор за беспомошно полуголо бебе. Веднаш закочил и успеал да го сопре автобусот на само неколку сантиметри од малото. “Од далеку не можев да видам што точно има на патот. Ми личеше на куче. Почнав да ја...

Continue reading

Selin Veslioska

Селин е првото бебе во новата 2010 година

Со 3 килограми и 330 грама, и должина од 53 сантиметри, во 1 часот и 10 минути по полноќ, во охридската општа болница на свет дојде малата Селин. Со 3 килограми и 330 грама, и должина од 53 сантиметри, во 1 часот и 10 минути по полноќ, во охридската општа болница на свет дојде малата Селин.   Ако по утрото денот се познава, а според првороденото бебе бериќетот за годината која следи, тогаш не очекува среќна и бериќетна година. Во Охрид во 1 часот и 10 минути по полноќ, на свет дојде Веслиноска Селин. Старите велат дека доколку првороденото бебе е женско, тогаш следи богата година. Селин на свет...

Continue reading

Antonija

Прво па женско

Првото бебе кое се роди во оваа година во општина Охрид е женско. Првото бебе кое се роди во оваа година во општина Охрид е женско. Антонија е првото бебе кое се роди во новава година во општина Охрид . Старите велат „женско дете  е знак оти годинава која штотуку започна ќе биде плодна и бериќетна“.. Бебето се родило утрово во 10 часот и 5 минути. Тоа е тешко 3 килограми и 880 грама. Од одделението за гинекологија и акушерство  при Општата болница кажуваат дека пороѓајот поминал во најдобар ред. Мајката е направена царски рез и се чувствува добро, а состојбата на бебето е одлична, велиД-р Снежана...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top