Tag: ц/2011

panstars kometa

Погледнете нагоре, доаѓа кометата Панстарс

За десетина дена преку нашето небо ќе прелета кометата Ц/2011 Л4 Панстарс, на која ѝ биле потребни неколку милиони години да допатува од Ортовиот облак. За десетина дена преку нашето небо ќе прелета кометата Ц/2011 Л4 Панстарс, на која ѝ биле потребни неколку милиони години да допатува од Ортовиот облак, огромна колонија на летачки објекти што се наоѓа на надворешната граница на Сончевиот систем. Во моментов кометата може да се види од јужната Земјина хемисфера со помош на телескоп, додека за жителите на северната Земјина полутопка таа ќе биде најсјајна во периодот од 8 до 24 март. Над Европа,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top