Tag: це

kosarkarska federacija evropsko prvenstvo

Започнува сениорското европско првенство за жени од мали земји

Охрид домаќин на Европското првенство во Це девизија. Од вечерва спортската сала Билјанини извори домаќин на Европското првенство во Це девизија. На првенството учествуваат 8 земји од поранешна Це девизија со тоа што сега А и бе девизија се споени и се натпреваруваат во заеднички квалификации за заедничко евопско првенство. „На ова првенство е и потпретседателот на ФИБА Европа, вториот човек на Европската кошарка  Џон Молтанвез. Тој беше во инспекција  на  салава и е презадоволен од капацитетите и можностите што ги нуди како комплекс инфраструктурата. Салава располага со сите инфраструктури...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad