Tag: целзијусови

Кога вредни рачиња ќе се сложат

Погледнете како изгледа заледена кинеска бајка тешка стотици кубни метри снег. Мразот снегот и температурата под нула не им можат ништо на вредните Кинези. Во градот Харбин во североисточна Кина од снег и мраз стотици вредни раце подигнуваат град во реални димензии. Кинезите со својот чудесен Фестивал на снегот и мразот секоја година привлекуваат и по неколку милиони туристи. Голем број од нив се парови од САД, Русија, Јапонија, Канада и Виетнам кои го посетуваат овој фестивал за да го кажат судбоносното „да“ на температура од -16 степ. Целзијусови. Прекрасните склуптури од мраз како и репликите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad