Tag: цевковод

gradonacalnik

Дефект на цевковод ги остави без вода Аеродромот и околните села во Дебрца

Дефект на цевковод ги остави без вода Аеродромот и околните села во Дебрца. Жителите на Подмоље, Оровник, Горенци и Аеродромаската зграда Св Апостол Павле и во текот на денешниот ден имаа повторно прекин во водоснабдувањето. Причината за прекинот во водоводната мрежа е дефект на главната водоводна мрежа од „Св. Еразмо“ до селото Горенци. Се работи за водоводна мрежа постара од 3 децении. Квалитетот на цевките и нивната амортизација се причина за честите дефекти, информира градоначаланикот на Дебрца Игор Трајкоски. „Екипи на комуналното претпријатие се на терен и дефектот ќе се санира за многу...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top