Tag: цевководи

Проблем при чистењето на канализациониот систем во центарот на градот се замастените цевководи

Од 18 км секундарна канализација досега се исчистени 5 км. Паралено со  тоа тече санацијата на препумпните станици.  Замастените цевководи се најголемиот проблем при чистењето на секундарната канализација во градот. Посебно со тој проблем се соочуваат во моментов екипите на фирмата Еко тим кои работат на чистење на одводните цевки. Од 18 км секундарна канализација досега се исчистени 5 км секундарна канализација, информира Владимир Алексијоски, директор на ДЈП Колектор. „Најголем проблем кој го затекнавме на терен се песокта и маснотиите од рестораните кои се испуштаат во секундарната канализација.Од...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top