Tag: цевководите

Kuratica

Курајчани конечно ќе бидат снабдени со доволни количини вода

Секторот за туризам и локален економски развој преку грант од германската амбасада во Македонија ќе го рехабилитира постојниот каптажен систем во селото. Се реконструира и рехабилитира постојниот каптажен систем во село Куратица. Проектот е на Секторот за туризам и локален економски развој, а средствата се обезбедени со грант од германската амбасада во Република Македонија. Жителите на ова охридско село последниве години, се насочени кон развој на руралниот туризам. Снабденоста со вода, кој е еден од основните услови за развој, досега беше голем проблем за курајчани. „Тоа беа каптажни системи...

Continue reading



© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top