Tag: цевките

cevki

За пет години во Охрид целосно ќе бидат заменети азбестните цевки

До 2020 година во Охрид треба да  бидат заменети сите азбестно-цементни цевки, најавуваат од РЕ Водовод. Досега од далечната 1960 кога се поставени азбестните цефки во градов заменети се помалку од половина или 25 од вкупно 53 километри водоводна мрежа. Стручните лица апелираат тој процес да се одвива побрзо бидејќи азбестот е многу штетен по здравјето на луѓето. Во Охрид има 28 километри незаменти азбестно-цементни водоводни цевки. Поголеми потези опфатени со вакви цевки сеуште има на ул „Гоце Делчев“ од амбуланта Воска до Подмоље, на бул. Туристичка на потегот од стара царина до влезот на...

Continue reading

jika

JICA: Колекторскиот систем е во незавидна состојба

Од Јапонска агенција претпоставуваат дека обновувањето или дозавршувањето на колекторскиот систем, би чинело нешто повеќе од педесет милиони евра. Колекторскиот систем кој игра незаменлива улога во заштитата на Охридското езеро, моментално се наоѓа во незавидна состојба, зборуваат податоците прибрани од терен од страна на тимот на  Јапонската агенција за меѓународна соработка, ЏАЈКА. Во таа насока тие ги презентираа и техниките  кои може да се употребат за негово реновирање. „Денес сум многу почестен со присуството на овој семинар на кој ќе бидат презентирани резултатите од испитувањето. Уште...

Continue reading

kamion

Утрово се поплави патот од Св. Стефан до кардиолошки

Поради затната цефка од атмосферската канализација, утрово се поплави патот од Св. Стефан до кардиолошки. Некои граѓани коментираа дека постојано се случува ова и никако да се најде трајно решение. Екипите од ЈП Нискоградба после дојавата за дефектот веднаш излегоа на терен и го отстранија. Патот од Св. Стефан до кардиолошки утрово наликуваше на река , велат граѓаните кои поминале тука. Тие додаваат дека ова не е прв пат да се поплави оваа улица. Некои граѓани кои работат во овој дел од градот зад нашата камера коментираа дека постојано се случува ова и никако да се најде трајно решение. Тие...

Continue reading

опстина

Кога врне крив е Петрески а кога грее сонце заслужни се ВМРО ДПМНЕ

Реакција од Локалната самоуправа на пресот на координаторот на советничката група на ВМРО ДПМНЕ, Дејан Паноски.  Дождот покажа како локалната власт на ВМРО ДПМНЕ во 2003 год. ја поставувала атмосферската канализација, стои во реакцијата. За ВМРО – ДПМНЕ Александар Петрески е крив затоа што вчера дождот интензивно,  паѓаше во Охрид во текот на целиот ден. Најверојатно тие се заслужни што денес грее сонце. Можеби премиерот Никола Груевски го пушти денешното сонце во Охрид?! – стои во реакцијата од Локалната самоуправа на денешниот прес на Дејан Паноски. “Колку за потсетување, колекторскиот...

Continue reading

dupka

Пропустите во проектот излегоа на виделина, обвинува Петрески

На раскрсницата, кај Булевар Туристичка и Јане Сандански во близина на Мини Маркетот, пропадна асфалтот и се појави огромна дупка. На раскрсницата, кај Булевар Туристичка и Јане Сандански во близина на Мини Маркетот, пропадна асфалтот и се појави огромна дупка. За среќа, избегната е несреќа од големи размери. Екипи од Секторот за патишта и комунален развој при локалната самоуправа од рано утрово работат на санирање на оштетениот коловоз.  Местото го посети Градоначалникот Александар Петрески со стручни лица од локалната. Криминалниот и нестручно изведен проект за поставување на атмосферска ...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad