Tag: цевка

Камења и песок помешани со влажни марамчиња и најлонски кеси зечепиле канализациона цевка во населбата Билјанини извори

 Жителите во близина на  пресекот на  улиците Мирче Ацев и Ванчо Питошески реагираа за проблемот. Од ЈП Нискоградба информираат дека го санирале излевањето и појаснуваат дека им било потребно подолго време рачно да ја исчистат целата линија.   Санирано уште едно излевање на шахта во населбата Билјанини извори. Жителите кои се во близина на пресекот на улиците Мирче Ацев и Ванчо Питошески реагираа за настанатиот проблем, а вработените од ЈП Нискоградба во меѓувреме го санирале излевањето. Појаснуваaт дека за решавање на комуналиот проблем им требало подолго време за да ја расчистат рачно целата...

Continue reading

„ Екотим“ бара соработка со граѓаните во термините кога ќе се изведуваат работи инсталирање цевка во цевка

Продолжува втората фаза со методата полиестерски цевки и чистење на секундарната канализација. Со обложување на цевководот ќе се продолжи трајноста и ефикасноста на колекторскиот систем. Фирмата Еко тим која работи на санација на колекторскиот сиситем бара од граѓаните иинстиутциите соработка при изведување на градежните зафати. Во периодот кој престои, ќе почне изведување на методата инсталирање цевка во цевка. При процесот ќе мора да се прават бај пасови со кои краткотрајно ќе се наруши сообраќајниот режим посебно кај Лагадин и Далјан. Исто така, при процесот на работа во цевките нетреба да...

Continue reading

На улицата Гоце Делчев тече вода од пукната водоводна цевка

На улицата Гоце Делчев  тече вода од пукната водоводна цевка. Жителите од населбата Воска реагираат дека цевката тече една недела. Од МЈП Проаква ветуваат санирање на дефектот во текот на утрешниот ден.  Вода тече по улицата Гоце Делчев од дефект на водоводна цевка. Излевањето на вода се случило минатата недела кога дефектот до надлежните служби на МЈП Проаква бил веднаш пријавен од страна на жителите од населбата Воска.Тие реагираат дека  дефектот кај надлежните го пријавиле во два – три наврати, но проблемот досега не е саниран. Од МЈП Проаква најавуваат дека службите на дефектот ќе...

Continue reading

Се излеа колекторска цевка кај Рача

Се излеа колекторска цевка  кај  Рача. Граѓани до нашата редакција реагираа дека неколку денови во попладневните часови истекува вода од колекторскиот систем кај рекреативната патека кај Рача. Тие претпоставуваат дека се работи за фекалии од колекторската цевка која поминува на овој потег и завршуваат во речниот канал кај Рача а потоа се влеваат во трската во езерските води. Покрај овој проблем граѓани укажуваат и на сличен проблем кај големиот канал пред дискотеката Парк. Кажуваат дека со месеци забележуваат како истекуваат фекалии во каналот и се шири непријатна миризба. Повторно во попладневните...

Continue reading

poplaven dvor

Пукната водоводна цевка ги поплави дворовите на „Никола Карев“

Пукната водоводна цевка веќе една недела тече и ги поплавува дворовите на улицата „Никола Карев“. Иако дефектот бил пријавен уште минатиот понеделник,  водата и понатаму си тече. Дури денес после дојавата од нашата телевизија екипи од МЈП „Проаква“ излегоа на терен. Дворот на семејна куќа која се наоѓа на улицата „Никола Карев“, претворен во езерце. Веќе една недела тече вода од пукната водоводна цевка и ги поплавува имотите на граѓаните кои живеат тука. Дефектот бил пријавен уште минатиот понеделник, дошле некои екипи, нешто интервенирале, но не го решиле проблемот, водата и понатаму си тече,...

Continue reading

Sushica

Што ја загадува охридската река Сушица?

Жителите од населбата „Црногорци“ се жалат на загадување од несoодветно спроведена канализациона цевка во реката Сушица. Група граѓани од населбата „Црногорци“ реагираа до редакцијата на ТВМ Tелевизија, во врска еколошки проблем, кој се однесува на загадувањето на реката Сушица. Велат дека во близина на амбулантата, голема канализациона цевка се влива во реката, истата ја загадува, а по течението на реката се шири и непријатна миризба. Загрижените граѓани во дописот до нашата редакција, информираат дека реагирале до инспекциските служби во локалната самоуправа, од каде излегле на терен и востановиле...

Continue reading

cevka

Дотраена водоводна инсталација, голем проблем

Нова водоводна линија бараат жителите на ул Ванчо Питошески. Тие веќе цели десет години се соочуваат со сериозен проблем со водоводно инсталационата мрежа. Водата од разрешетаната цевка, како што ја опшишаа жителите од оваа улица, не само што излегува на површина туку истата понира во куќите и им  создава влага. Пукната цевка прави речно корито на дел од тротоар на ул Ванчо Питошески. Проблемот е стар речиси една деценија, се пожалаа жителите од оваа улица. Велат години наназад екипите на МЈП Проаква, се обидувале да го решат овој проблем но не успеале. Тие бараат градските власти да пристапат...

Continue reading

gadafi

Како загина Гадафи?

Сè уште не е јасно дали Гадафи го докрајчиле луѓето кои го заробиле, дали бил смртно застрелан во престрелка, убиен во воздушен напад на НАТО или искрварил на смрт во амбулантна … За смртта на долгогодишниот водач на Либија Моамер Гадафи, во само неколку часови потоа, има неколку верзии. Според едната, авиони на НАТО го погодиле конвојот во кој се наоѓал и тој, а според тврдења од Преодниот либиски совет, тој најнапред бил ранет во борба. Но, од истите преодни власти има и тврдења дека бил ликвидиран откако бил ранет и  заробен, па се до такви дека бил извлечен од цевка. Претставник на...

Continue reading

defekt

Пукнатата цевка го откри штрајкот

Инцидентот со пукнатата цевка на ул.„Кленоец“ откри дека нешто не е во ред во Јавното охридско претпријатие „Нискоградба. Што шкрипи во ЈП „Нискоградба“? Дефектот на цевка кој рано изутрина се случи на улицата „Кленоец“ со часови несаниран. Неофицијално дознаваме дека станува збор за штрајк на вработените чијашто разврска се очекува, а Директорот на ова јавно претпријатие Владо Цветкоски, без коментар за ваквата ситуација. Штетата во секој случај е на товар на граѓаните. Жителите од улицата Кленоец, вчудоневидени од односот на вработените во Ј.П., кои пристигнале на местото каде се случил дефектот...

Continue reading

  • 1
  • 2


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top