Tag: цеба

dvor

Пензионерските денови на брачниот пар Тодоровски посветени на одгледување растенија

Пензионерските денови на брачниот пар Тодоровски  посветени на одгледување  растенија.   Третото доба од животот за секој пензионер би требало да биде исполнето со животна радост и уживање во плодовите од минатиот труд. Вистински пример за ова е брачниот пар  Перо и Цеба Тодоровски. Тие од својот двор направиле вистинска градина за уживање.  Цвеќиња, раритетни дрвја и зеленило дополнети со фонатана и пергола го опкружуваат нивниот дом. Семејството Тодоровски одлучиле, по 4 децении поминати во странство надвор од татковината,  пензионерските денови да ги поминат во Охрид. Задовоството и мирот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top