Tag: ЦДУ

CDU на Ангела Меркел победи на парламентарните избори во Германија

Демохристијанскиот блок на чело до досегашниот канцелар Ангела Меркел (55) на вчерашните парламентарни избори во Германија освои 33,8 отсто од гласовите, покажуваат официјалните резултатите. Демохристијанскиот блок на чело до досегашниот канцелар Ангела Меркел (55) на вчерашните парламентарни избори во Германија освои 33,8 отсто од гласовите, покажуваат официјалните резултатите. Демохристијанскиот блок составен од Христијанско демократската унија (ЦДУ) и Христијанско социјалната унија (ЦСУ), заедно со либералната Слободна демократска партија (ФДП), за која гласаа 14,5 проценти од Германците,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top