Tag: цврста

toaleti

Продолжува приказната со изградба на јавни тоалети од цврста градба

Продолжува приказната  со изградба на  јавни тоалети од цврста градба.   Пред стартот на туристичката сезона, како некое непишано правило, се актуелизира проблемот со јавни тоалети. Тоалетите не дека се потребни само во лето, но  тоа е период кога градот како туристички центар е посетуван од  бројни домашни и странски гости. На изглед банален, но сериозен  проблем, кој се провлекува со години наназад. Приказната со изградба на тоалети од цврста градба секоја година е позната и почнува со ветување дека на проблемот се работи. Ставот на новата Локална самоуправа е со истата реторика, архиетктите ...

Continue reading

ох

Ќе се поставуваат мобилни тоалети, а од цврста градба до година

Стариот проблем со недостаток на јавни тоалети, градот и оваа сезона  ќе го  решава со поставуавње на мобилни тоалети, како и минатата. Стариот проблем со недостаток на јавни тоалети, градот и оваа сезона  ќе го  решава со поставуавње на мобилни тоалети, како и минатата. Тоалети од цврста градба, можно е да има дури за идната сезона, наговестува Симон Илиески, портапролот на Локалната самоуправа. „Локациите се утврдени, но се наоѓаат на државно земјиште и се дел од програмата која ја имаме  поднесено до Министерството за транспорт и врски. Од таму сеуште нема одговор не само за јавните тоалети...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top