Tag: цвилат

Жените се направени од поотпорен материјал

Група белгиски истражувачи ги оправдаа мажите кои цвилат кога се болни. Велат, жените сепак биле направени од поотпорен материјал. Група белгиски истражувачи ги оправдаа мажите кои цвилат кога се болни. Велат, жените сепак биле направени од поотпорен материјал. Жените имаат подобар имунитет благодарение на вториот X хромозом, во кој се кодирани молекули наречени микро РНК. Станува збор за генетски роднини на ДНК-та, кои важат за главни регулатори на имунолошкиот систем. Заради поголемиот пристап на овие молекули, жените се поотпорни на инфекции, па дури и на рак. Мажите пак, се во загуба, затоа...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top