Tag: цвеќиња

Летната сцена Долни Сарај хортикултурно се оплеменува

Се враќа сјајот на летната сцена Долни Сарај. Долни Сарај една од најатрактивните летни сцени хортикултурно ќе се оплеменува. Со засадување на рози ќе се враќа нејзиниот некогашен сјај. Трајче Нумоски, сценско технички организатор во НУ „ Фестивалот Охридско лето“, во своето 4 децениско работење во оваа институција, го памети овој простор како цветна градина опкружена со безброј цвеќиња и зеленило. Тој е задоволен што после долго време се уредува овој простор.„ Од секогаш кога паметам се засадувале рози, цвеќе. Но, последните години ја запоставивме сцената која се користеше и беше сцена број...

Continue reading

bratstvo

Одбележани „Денот на акција“ и 7 ми Ноември

О.У. „Братство Единство“, со низа активности се приклучи кон одбележувањето на два настани, ослободувањето на градот и светскиот „Ден на акција“ на еко училиштата.   Учениците од прво до осмо одделение во О.У. „Братство Единство“, денес покрај училишните обврски беа дополнително ангажирани. Тие со различни активности го одбележаа денот на ослободување на градот 7 ми Ноември а воедно го одбележаа и светскиот „Ден на акција“, на еко-училиштата и еко-градинките. Некои засадија цвеќиња, други танцуваа, трети изведуваа игри без граници и сите беа задоволни од сработеното. „Ние денеска садевме разни...

Continue reading

zardineri

Цветен Охрид -цветни балкони

Охрид ќе прерасне во град на цвеќето. Последните акции на Локалната самоуправа и секторот за урбанизам, вклучувајќи го тука и ЈП „Охридски Комуналец“, засилено работат на разубавување на градот. Охрид ќе прерасне во град на цвеќето. Последните акции на Локалната самоуправа и секторот за урбанизам, вклучувајќи го тука и ЈП „Охридски Комуналец“, засилено работат на разубавување на градот. И не само на градот. 500 жардињери со по три цвеќа од видот „лепи Јово“  ќе ги разубават и дворовите на куќите на варошани и на жителите од центарот на градот. Хавза Реџеп Какел од Секторот за урбанизам и заштита...

Continue reading

park

Цвеќињата од градските паркови завршуваат во приватни дворови

Секое утро недостасуваат цвеќиња од уредените градски паркови. Со љубов ги садиме и оддржуваме атрактивните садници велат од ЈП „Охридски Комуналец“, па сме вчудоневидени кој се осмелува да се дрзне на ваков чекор. Се крадат садници од градските паркови во Охрид. Познато е дека пред еден месец ЈП „Охридски Комуналец“ се нафати да ги уреди парковите низ градот. Тоа го направи со сезонско насадување на  околу 13 000 атрактивни цветни растенија. „Целта на ваквото уредување е Охрид за престојната сезона да биде разубавен и хортикултурно уреден“, велат од јавното претпријатие. Одговорниот на Градски...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad