Tag: цвеќињата

Продолжува крадењето на цвеќињата очиња од јавните површини во Охрид

Продолжува крадењето на цвеќињата очиња од јавните површини во Охрид. По охридските улици и алеи се краде посаденото сезонско цвеќе. Оваа појава се провлекува со години наназад. Несовесни поединци на тој начин му пакостат на градот и обидите на ЈП Охридски комуналец да има што повеќе цветни површини, информира Елена Скрческа директор на ЈП Комуналец. „Има такви појави ги крадат од расадите и цвеќињата или ги газат намерно цветните јавни површини. Ние се трудиме да ги санираме штетите и во центарот на градот и на патеката кон хотел Горица, но и на другите делови од градот каде што се случува...

Continue reading

dvor

Љубов , време, нега и пари

Од женскиот центар „Бисера“ и оваа година не заборавија да изберат најубаво уреден двор Трендафили, сардели, бегонии, вистински цветен рај. Ова е дворот на Чеповска Венера која за својот труд и љубов кон цвеќињата и природата доби прво место од женското здружение Бисера за најубаво уреден двор. Венера вели дека оваа награда многу и значи бидејќи е потврда за се она што го прави околу уредувањето на ова нејзино катче. Таа не штеди време за да ги засади и одржува цвеќињата бидејќи ги обожава и тоа сите. Ако сакатае да имате убаво уреден двор треба да работите најмалку 2 до 3 часа дневно во текот...

Continue reading

maz

Мажите се како мечки на пролет

Жени, внимавајте! Мислевте дека само мечките се будат на пролет? Цвеќињата цветаат, дрвјата се разлистуваат, мечките се будат, и мажите исто така. Жени, внимавајте! Мислевте дека само мечките се будат на пролет? Цвеќињата цветаат, дрвјата се разлистуваат, мечките се будат, и мажите исто така. На пролет се буди мажот во мажот! Поточно нивниот тестостерон, кој им е на највисоко ниво. Телесно, ментално и интелектуално сега се најаки. Не е лесно да си маж, ама и жена! Мажите без срам се вртат на улица по понежниот пол. Адреналинот им расте додека шетаат и се возат по улици. Лесно се возбудуваат...

Continue reading

roza

Симболиката на розите

Розата со право е наречена кралица на цвеќињата. Низ целиот свет е позната како традиционален симбол за љубов и убавина. Речиси сите уметници го величат овој цвет, писатели, поети, музичари… Розата со право е наречена кралица на цвеќињата. Низ целиот свет е позната како традиционален симбол за љубов и убавина. Речиси сите уметници го величат овој цвет, писатели, поети, музичари…Во светот на уметноста во најголема мера се користи во периодот на грчко – римската антика каде во Стара Грција поетот Анакреонт во своите оди ја славеше роза како кралица на цветовите и цвет на боговите. Во...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top