Tag: Цвет

Продолжуваат градежните активности за реконструкција на детската градинка „Планински цвет”

Градежните активности за реконструкција на детската градинка “Планински цвет” – Вевчани се одвиваат интензиивно. Градежните активности за реконструкција на детската градинка “Планински цвет” – Вевчани се одвиваат интензиивно. Со овој проект предвидено е: спуштање на плафоните со хантер-даглас елементи, поставување на нова внатрешна расвета, набавка на играчки и реквизити, санација на ѕидовите и нивно фарбање, како и изградба на ново игралиште за децата опремено со нови најмодерни реквизити и урбана опрема. Средствата за овој проект се обезбедени преку проектот “Зајакнување на капацитетите на...

Continue reading

roza

Симболиката на розите

Розата со право е наречена кралица на цвеќињата. Низ целиот свет е позната како традиционален симбол за љубов и убавина. Речиси сите уметници го величат овој цвет, писатели, поети, музичари… Розата со право е наречена кралица на цвеќињата. Низ целиот свет е позната како традиционален симбол за љубов и убавина. Речиси сите уметници го величат овој цвет, писатели, поети, музичари…Во светот на уметноста во најголема мера се користи во периодот на грчко – римската антика каде во Стара Грција поетот Анакреонт во своите оди ја славеше роза како кралица на цветовите и цвет на боговите. Во...

Continue reading

Majski cvet

Ќе се стави ли клуч на вратата на „Мајски Цвет“

Вработените нема да останат на улица, одморалиштето ќе функционира но како приватна установа, вели директорот. Вработените нема да останат на улица, одморалиштето ќе функционира но како приватна установа, вели директорот. Што се случува со детското одморалиште „Мајски Цвет“? Оваа тема деновиве е актуелизирана во струшката јавност. Со уписите на факултетите со дисперзирани струдии кои се сместени во објектот на одморалиштето, меѓу стружани се шпекулира дека ќе се стави клуч на вратата на „Мајски  Цвет“. ТВМ неофицилано дознава дека неодамна Владата донесе одлука овој објект да биде под капа...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top