Tag: цветомир

izvori

Бројни гости во Вевчани за првомајските празници

Добро познатите излетнички места Вевчанските извори и Јанков Камен и годинава се најпримамливите и најпосетувани локалитети каде вевчанци ќе ги поминат првомајските празници. Вевчанските угостителски објекти однапред биле резервирани како што информира градоначалникот Цветомир Угриноски. Вевчани за први мај исполнето со туристи но и домашни гости кои продолжениот викенд го користат за посета на ова негибнато парче природа. Местоположбата на оваа општина покрај чист планински воздух, нуди прекрасни места за излет. Едно од нив се Вевчанските извори во близина на селото, едни од најпознатите и...

Continue reading

vevcani

Старата училишна зграда во Вевчани ќе прерасне во Музеј

Вевчани годинава ќе добие Музеј на вевчанската култура и уметност и музеј на маски. Старото и руинирано училиште во центарот на Вевчани ќе прерасне во современ Музеј, каде ќе бидат сместени бројни поставки со делата на сите вевчански културни дејци кои оставиле белег во македонската култура и уметност, како што најави градоначалникот Цветомир Угриноски. Старата училишна зграда во Вевчани, изградена во далечната 1949 годна, ќе се реконструира и преадаптира. Многу вевчанци растурени насекаде низ светот биле заинтересирани за таа некогаш велелепна градба изградена од вевчанци со свои средства и...

Continue reading

vevcani

Вевчанци за 20 дена ќе добијата спортска сала

За 20 дена ќе биде ставена во употреба новата современа спортска сала во Вевчани. Малдите уште во април месец ќе може да ги користи игралиштата за ракомет и кошарка, а новата сала отвора можност за развој на спортскиот туризам како што најави градоначалникот Цветомир Угриноски на денешната прес конференција. Ќе се исполни одамнешниот сонот на вевчанската младина. За нецел месец свечено ќе биде пуштена во употреба новата сала, како што обелодени првиот човек на општина Вевчани, Цветомир Угриноски. Новата современа сала ќе биде од големо значење за сите вевчанци бидејќи уште од ова лето планирано...

Continue reading

vevcani kandidat za gradonacalnik

Кандидатот за градоначалник на Вевчани Цветомир Угриноски, ја претстави својата програма

ВМРО ДПМНЕ го престави кандидатот и неговата програма за престојните избори. ВМРО ДПМНЕ синоќа во Вевчани, го престави својот кандидат за градоначалник и неговата програмата за престојните локални избори. На конвенцијата прв пред присутните се обрати вице премиерот по економски прашања во владата на Р Македонија Владимир Пешевски.   „Имам чест да ви се обратам од местото што е синоним за непокорот на Македонија“,го започна својот говор Пешевски и додаде дека Вевчанци најдобро знаат дека човек вреди ако зад себе остави дела. Токму поради тоа додаде вицепремиерот ВМРО ДПМНЕ работи за да оставиме...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top