Tag: цветниот

banani

Охридски мали зелени банани

Цветниот и убаво уреден двор на Нијази Махмуд привлекува многу погледи од минувачите. Три метарско стебло на банана во цветниот двор на охриѓанецот Нијази Махмуд. Покрај украсните цветни билки, лозницата, кивите и  палмата тој одгледува и банана. Годинава, егзотичното дрво родило и мали зелени плодови. Пред шест години Махмуд дрвото го донесол во саксија од соседна Грција и го засадил во својот двор. Објаснува дека за одгледување на дрвото банана претходно немал познавања. Во зима го покривал со сламa а стеблото през  годината го прихранувал со природно ѓубриво. За одгледување на стеблото банана...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top