Tag: цветна

dvor

Дворот на училиштето Христо Узунов ќе стане цветна градина

Дворот на едно училиште е неговото лице. Тој треба да биде пријатно катче за сите, вели директорот на ОУ Христо Узунов. Затоа вработените во училиштето заедно со родителите ќе инвестираат труд и пари, дворот да стане цветна градина. Дворот на училиштето Христо Узунов ќе стане цветна градина. Родителите со сопствени средства и работна сила ќе засадат 3000 цвеќиња донесени од приватни расади. Сега временските услови не се погодни за садење, но ќе ја изораме и фрезираме дворната површина со што ќе ја подготвиме за пролетното садење, вели Душко Цветкоски еден од иницијаторите на оваа акција. На...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top