Tag: цветков

Цветков: Пастрмката сеуште ја нема доволно во Охридското Езеро

Пастрмката сеуште ја нема доволно во Охридското Езеро. Министерството за земјоделие годинава издвои 10 милиони евра за порибување на езерото со поголем број подмладок на пастрмка. Но, според министерот за земјоделие, по се изгледа дека и тоа нема да биде доволно, бидејќи останува проблемот дека пастрмката од нашата страна е заштитена согласно законот за рибарство, додека пак во соседна Албанија сеуште не постои закон во тој дел.   Охридското Езеро ќе се порибува со 2 200 000 помладок пастрмка. Годинава Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, за таа цел издвои 10 милиони евра....

Continue reading

Охрид домаќин на регионалната конференција „Земјоделски задруги – придвижувачи на промена“

Охрид домаќин на регионалната конференција „Земјоделски задруги – придвижувачи на промена“. Тука сме да ги чуеме искуствата на соседните држави, да размениме искуства, се со цел да го развиеме задругарството како еден од битните предуслови како да се обезбеди квантитативно и квалитативно конкурентно земјоделско производство, што ќе може да се понуди на домашниот и странскиот пазар, истакна министерот Михаил Цветков. Преку заживување на земјоделските задруги ќе се подобри пласаманот и бенефитот на земјоделските производители во земјава. Ова го истакна  министерот за земјоделство, шумарство и...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad