Tag: цвете

sudenje

Епилог за настанот Пливалиште

Тригодишна затворска казна за Цвете Вранишкоски. Гоце Јанески и Климе Миладиновски, ослободени од обвинение. Ова е судската разврска за случајот Пливалиште. Затворен случајот Пливалиште. Денес во Основниот суд во Струга од страна на судијата Живко Аврамоски кој го водеше претресот за случајот Пливалиште беа изнесени завршните зборови за овој настан. Ослободени од обвинение се Гоце Јанески и Климе Миладиновски, бидејќи не се докажало делото за кое се теретат. Единствен кој го понесе цел терет на свој грб околу несреќата, а кој воедно е прогласен за виновен е Цвете Вранишкоски. Нему струшкиот...

Continue reading

stavre dzikov

Одложен главниот судски претрес за „Пливалиште“

Причина, дополнителното вештачење на одредени околности. Ново одлагање на главниот претрес за несреќата која се случи во близина на струшкото Пливалиште. Според упатствата дадени од страна на Апелациониот суд, односно во решението, со кое е укината првостепената пресуда, наложено e да се изврши и дополнително вештачење од страна на професор Милан Чундев. Бранителот на Цвете Вранишкоски, адвокатот  Ставре Џикоски истакна дека дополнителното вештачење е причината поради која  е одложен денешниот судиски претсрес. „Сега пред повторното судење,што е коректно од страна на судијата доставеное дополнително...

Continue reading

shank

Измена на обвинителен акт за случајот „Пливалиште“

Денес  се одложи судскиот процес „Пливалиште“, Струга. Застапникот на обвинението Никола Неделкоски, побара тројцата обвинети косопственици на шанкот, секој да одговара сам за себе за тежината на делото за кое се терети. Се` од почеток. Застапникот на обвинението Никола Неделкоски, предложи измена на обвинителниот акт, кој се води против засега единствено обвинетите за случајот „Пливалиште“ Струга, Вранишкоски Цвете, Миладиноски Климе и Јанески Гоце. Според измените, Неделкоски побара секој за себе да одговара пред законот за стореното кривично дело. За Ставре Џиков, бранителот на обвинетиот...

Continue reading

sudenje

Нови моменти за несреќата во која од струен удар загинаа тројца стружани

Шанкот на пливалиште во Струга, кој одзеде три животи, затворен ден пред несреќата. Почна да се одплеткува клопчето за случајот со несреќата на 11 септември во која од електричен удар настрадаа тројца граѓани од Струга. Денес во Основниот суд, отпочна главниот претрес по овој предмет, со распит на тројцата обвинети Вранишкоски Цвете, Миладиноски Климе и Јанески Гоце, како и на двајца сведоци Павлоска Марија и Чуркоски Ѓоко. Бранителот на Вранишкоски , Ставре Џиков рече дека на денешниот главен претрес се отвориле многу прашања во врска со стопанисувањето на објектот години пред несреќата, бидејќи...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top