Tag: цветановски

aero klub ohrid

Успех на охридските аеро-моделарци

На 11 мај 2014 година на спортскиот аеродром во Прилеп се одржа 62-ро дрзжавно првенство во воздухопловно моделарство каде што во силна конкуренција во  категоријата Ф1Б – модели на гумен погон победник беше „Аеро Клуб“ Охрид – прво место- златен медал го освои Масин Климент и сребрен медал Митко Цветановски. На 11 мај 2014 година на спортскиот аеродром во Прилеп се одржа 62-ро дрзжавно првенство во воздухопловно моделарство каде што во силна конкуренција во  категоријата Ф1Б – модели на гумен погон победник беше „Аеро Клуб“ Охрид – прво место- златен медал го освои Масин...

Continue reading

metamorfozi

Охридскиот театар се преобразува во професионален со „Метаморфози“

„Фина комедија со горчлив вкус.“-вака режисерот Андреј Цветановски ја окарактеризира премиерната претстава на Охридскиот театар. „Метаморфози“ е претстава за хировите на бесмртните богови кои во својата досада од бесконечното време си играат со смртниците и нивните животи.-вели Цветановски. Охридскиот професионален театар ќе го роди своето првенче. Во петок тој пред охридската публика ќе ја одигра претставата „Метаморфози“ за која  режисерот Андреј Цветановски вели дека е „фина комедија со горчлив вкус.“ Раководителот на Охридскиот театар, Горан Стојаноски со нетрпение ја очекува премиерата. „Она...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top