Tag: Цвангираи

Morgan Cvangirai

Цвагираи се закани со напуштање на Владата на национално единство

Лидерот на опозицијата во Зимбабве Морган Цвангираи се закани дека ќе ја напушти Владата на национално единство ако партијата на претседателот Роберт Мугабе ги добие сите клучни министерства. Лидерот на опозицијата во Зимбабве Морган Цвангираи се закани дека ќе ја напушти Владата на национално единство ако партијата на претседателот Роберт Мугабе ги добие сите клучни министерства. Цвангираи изрази надеж дека претседателот на Република Јужна Африка Табо Мбеки кој пристига утре во Хараре, ќе се обиде да изврши притисок врз Мугабе за да се почитува договорот за поделба на власта. Официјалниот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad