Tag: царство

Самоил

Во Охрид одбележени 1000 години од смртта на Цар Самоил

Во Охрид  одбележени 1000 години од смртта на Цар Самоил. Во Охрид беше одбележана 1000 годишнината од смртта на Цар Самоил. Со свечен чин на Самоиловата тврдина беше одбележан овој датум, а на кој присуствуваа ученици, професори, советници . Градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески имаше пригодно обраќање за Цар  Самоил основоположникот на македонското средновековно  царство. Тврдината е еден од најзначајните културно-историски споменици на градот Охрид и своевидна туристичка атракција на градот, кој влегува во рамките на сите симболи како што се грбот и знамето на Охрид, на кои охриѓани...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad