Tag: царски

ginekologija

За високиот процент на царски резови во Охрид имаат оправдување од болницата

Се поретко жените се одлучуваат на нормално спонтано продување, сметаат гинеколозите од охридското одделение. Последните податоци од ФЗОМ зборуваат дека секоја втора охриѓанка и стружанка во 2013 година се породиле со царски рез. Началникот на гинеколокото одделение од Охрид обелоденува на што се должи тоа.  Неодамна ФЗОМ објави алармантни податоци, односно висок процент на породени по пат на хируршка интервенција. Според нив дури 50% или секоја втора охриѓанка и стружанка биле породени со царски рез. Д-р Ѓоко Танески од гинеколошкото одделение при општа болница Охрид вели дека процентот на...

Continue reading

Severina i Milan

Севе сака да се породи на роденденот на нејзиниот починат татко

Хрватската пејачка Северина Вучковиќ треба да се породи во вторник на роденденот на нејзиниот починат татко. И покрај тоа што лекарите строго и препорачуваат да се породи со царски рез, таа ја разгледувала можноста да се породи по природен пат и тоа во вода, начин кој сеуште не се практикувал таму. Хрватската пејачка Северина Вучковиќ треба да се породи во вторник на роденденот на нејзиниот починат татко. И покрај тоа што лекарите строго и препорачуваат да се породи со царски рез, таа ја разгледувала можноста да се породи по природен пат и тоа во вода, начин кој сеуште не се практикувал таму....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top