Tag: царските

crkva Sv Nikola vo Radozda

По трет пат ограбена црквата Св. Никола во Радожда

Крадците се обиделе да украдат две големи икони, една мала, а со рачни пили ги пресекле и царските двери со икона од Архангeл Михаил. Крадците се обиделе да украдат две големи икони, една мала, а со рачни пили ги пресекле и царските двери со икона од Архангeл Михаил. Во намерата да ги однесат иконите биле спречени со вклучување на алармот кој се вклучил во 15 минути до 1 часот по полноќ. Мештаните и полицијата ги бркале крадците до самата граница  кон Албанија, но силната меќава ги попречила да ги фатат.  {loadposition content9}  

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad