Tag: царинското

Најголем предизвик во царинското работење е трговијата

Во Охрид денеска одржа неформален регионален состанок на директорите на царинските управи од западен Балкан, чија главна цел е подготовка на заеднички пристап на царинските служби од регионот со цел унапредување на економската соработка во Западен Балкан.  Резулатите од соработката во рамки на овие неформални состаноци, се гледаат преку веќе воспоставениот „оне стоп шоп“ систем со кој се  забрзува протокот на стока и патници на преминот Табановце  Прешево и  финализирање на постапката за воведување таков сиситем и на преминот Ќафасан со Албанија. Заеднички пристап на царинските служби од регионот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad