Tag: цариници

pants down

Хрватските цариници непристојно ги „пипкаат“ туристите

Чешките туристи кои патуваат во Хрватска се жалат дека цариниците со сексуални инсинуации и „пипкања“ со изговор дека вршат проверка за присуство на дрога ги провоцираат. Чешките туристи кои патуваат во Хрватска се жалат дека цариниците со сексуални инсинуации и „пипкања“ со изговор дека вршат проверка за присуство на дрога ги провоцираат. Чешките весници до оваа информација дојдоа трагајќи по причините за долгите колони на хрватската граница на кои последните денови се жалат чешките туристи. – Веќе никој нема да ме натера да патувам во Хрватска. Не е само чекањето, изгледа не им се допаѓавме...

Continue reading

granicen premin

Продолжува штрајкот на грчките цариници

Грчките цариници и даночни работници кои во четврток започнаа 48 часовен штрајк на граничните премини се закануваат дека ќе ги радикализираат протестите. Грчките цариници и даночни работници кои во четврток започнаа 48 часовен штрајк на граничните премини се закануваат дека ќе ги радикализираат протестите. Поради штрајкот блокирани се граничните премини кон Македонија, а нов протест во траење од 24 часа е најавен и за 10 и 17 февруари. Цариниците и даночните работници протестираат поради намалување на платите и скратувањето на работните места. Од македонскиот АМСМ им препорачаа на возачите да...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top