Tag: цариград

Miladinovci

Иницијатива за пронаоѓање на посмртните останки на Миладиновци

Друштвото на писателите на Македонија со иницијатива за пронаоѓање и враќање на коските на браќата Миладиновци во Македонија. Друштвото на писателите на Македонија со иницијатива за пронаоѓање и враќање на коските на браќата Миладиновци во Македонија. „За оваа иницијатива македонските писатели ќе ги извести домашните фактори, а од властите во Република Турција ќе побара помош за достапност на архивите и истражување на целокупната документација за Димитрија и Константин Миладинови кои под неразјаснети околности го завршија својот живот во Цариград во 1862. година“, соопштуваат од македонската...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top