Tag: Цанев

Borjan Canev

Македонската филхармонија традиционално на „Охридско лето“

Претставување на Македонската филхармонија,во рамки на фестивалот „Охридско лето“. Претставување на Македонската филхармонија,во рамки на фестивалот „Охридско лето“. Со оркестарот ќе настапат пијанистите Серџо Тјемпо и Ратимир Мартиновиќ, а ќе диригира Маестро Борјан Цанев. „Посебно место на фестивалот имаат нашите групи и оркестри, вели Гордана Јосифовска“, музичкиот селектор на „Охридско лето“. Серџо Тјемпо во текот на својата кариера има соработувано со голем број пијанисти и професори,а  активен е и како камерен музичар.„ Големо задоволство ми претставува настапот со Македонската филхармонија,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top