Tag: хусоски

Охридското семејство Хусоски живее во крајно субстандардни услови

Петто члено  семејство живее во една соба со  нивните три  малолетни деца од кои две се со сериозни здравствени потешкотии. Мајката Нермина, исто така  со нарушено здравје,  апелира заедницата да им помогне да имаат   кров над главата и нормални  услови за живот. Петто членото семејство Хусоски од Охрид живеат во крајно субстандардни услови. Потстанари се во една изнајмена соба за која плаќаат месечно 3000 денари кирија. Покрај тешките услови во кои живее ова семејство, две од трите малолетни деца имаат сериозни здравствени потешкоити. Парите кои ги заработува сопругот и детскиот додаток за...

Continue reading

husoki

Семејството Хусоски, бара кров над глава

Без храна, дрва за огрев, болјер, живее 4 членото семејство Хусоски од Охрид. Тие бараат покрив над главата бидејќи со минимална плата која месечно влегува во нивниот дом можат да го платат само наемот за стан и комуналните давачки. За живеачка им останувале само 500 денари како што кажа Ермина Хусоска, која во рацете го држеше своето едногодишно болно дете, за кое дополнително и требаат средства за лекување. Во една соба од трошна куќа која е на распаѓање во близина на амбулантата Воска, под кирија живее семејството Хусоски од Охрид. Покрај болеста која се надвиснала над нивното едногодишно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad