Tag: хусоска

husoki

Семејството Хусоски, бара кров над глава

Без храна, дрва за огрев, болјер, живее 4 членото семејство Хусоски од Охрид. Тие бараат покрив над главата бидејќи со минимална плата која месечно влегува во нивниот дом можат да го платат само наемот за стан и комуналните давачки. За живеачка им останувале само 500 денари како што кажа Ермина Хусоска, која во рацете го држеше своето едногодишно болно дете, за кое дополнително и требаат средства за лекување. Во една соба од трошна куќа која е на распаѓање во близина на амбулантата Воска, под кирија живее семејството Хусоски од Охрид. Покрај болеста која се надвиснала над нивното едногодишно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top