Tag: хусејни

kurban bajram

Верниците од муслиманската веросиповед го слават Курбан Бајрам

Со тридневната прослава, почитта кон Алах муслиманите ја искажуваат со колење курбан. Со овој празник се крунисува и аџилакот, кој важи за петти темел на исламот, кој е доказ за солидарност и благосостојба. Со тридневната прослава, почитта кон Алах муслиманите ја искажуваат со колење курбан. Со овој празник се крунисува и аџилакот, кој важи за петти темел на исламот, кој е доказ за солидарност и благосостојба. Муслиманските верници деновиве го слават Курбан Бајрам. Хуманизмот, хармоничните односи меѓу луѓето, меѓу човекот и светот и стремежот кон мир и благосостојба, сеосновните принципи на...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top