Tag: хум

fotografii

Активот на жени пензионерки на хуманитарна акција во Велес

Охридскиот актив на жени – пензионерки зеде учество на традиционалната хуманитарна манифестација насловена како „Благцата на баба“. Охридскиот актив на жени – пензионерки зеде учество на традиционалната хуманитарна манифестација насловена како „Благцата на баба“, која традиционално се одржува во Велес. На манифестацијата беа изложени  традиционални  јадења и се преставиле со 6 експонати карактеристични за охридксто поднебје ккао што се петулици и бакардан. Покрај 50 –тина активистки од Охрид и Дебрца учествуваа и 400 жени од републикава, вели претседателката на  активот на жени,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad