Tag: хумус

mashina

Се најде лек за залениот отпад

Два нови продукти од третман на зелениот отпад. Покрај досегашната преработка на хартија и пластика ЈП „Охридски Комуналец“, ќе произведува муљч или декоративна пилевина и хумус. Дополнување на уште една коцка на мозаикот на градското зеленило во градов. Покрај селектирањето на хартијата и пластиката, ЈП „Охридски Комуналец“ почна со селектирање и на зелен отпад. Тоа го прави шредер, машина набавена од Германија, за што ЈП одвои нешто повеќе од 2 000 евра, средства од сопствен буџет. Првиот човек на претпријатието Сашо Алче, вели дека капацитетот на машината е од 6 до 8 метри кубни преработка...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top