Tag: хуморот

Специјалната Јанева, експертот Каракамишева, фабриката за лични карти низ хуморот на василичарите

ИСИЛ, тајните служби на ЦИА, гласачите од Пустец, обвинителката Катица Јанева, експертот Каракамишева, Млекарот Рамиз, племињата од Нова Гвинеја и уште многу бројни маски на едно место, на отворениот театар, Вевчанскиот карневал.   Каде и да си, за Василица дома да си. Оваа изрека во Вевчани ќе ја слушнете и од старо и од младо. И годинава двете василичарски друштва Горна и Долна маала со зетот и невестата, глупавиот август, ѓаволите и останатите маски инспирирани од актуелните политички и секојдневни случувања продефилираа низ вевчанските улици, од влезот па се до средселото. Секое карневалско...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad