Tag: хуморист

Tiririca

Бразилски кловн стана пратеник

Бразилскиот хуморист Франциско Оливиера познат како „кловн Тиририца“ е избран за претсатавник на државата Сао Паоло со рекордни 1 милион и 200 илјади гласови. Бразилскиот хуморист Франциско Оливиера познат како „кловн Тиририца“ е избран за претсатавник на државата Сао Паоло со рекордни 1 милион и 200 илјади гласови.Со тоа хумористот забележа најдобар резултат на општите избори во таа земја.Тиририца, што во превод значи – мрчатор, ја водеше својата кампања под слоганот – „гласајте за мене, оти полошо не може да ви биде“ {loadposition content9}

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad