Tag: хумнизам

Vida Ognenovic

Вида Огњеновиќ, добитник на овогодинешната Светска награда за хумнизам

Во резиденција на МАНУ во Охрид Куќата на Уранија ,синоќа се одржа свечената церемонија на доделувањето на Светската награда за хуманизам за 2012 година. Српскиот книжевник и режисер Вида Огњеновиќ овогодинешен добитник на оваа награда. Вида Огњеновиќ, големата дама на балканската и светската книжевност, добитник на овогодинешната Светска награда за хумнизам. Огњенович, пресреќна што нејзините заслуги ја донесоа во друштвото на Икеда, Солженицин, Де Оливеира и другите лауреати на оваа награда. „Па како прво многу се израдував, мислам дека и големо задоволство ми причинува фактот што претходните...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad