Tag: Хумар

Tomaz Humar

Словенечкиот алпинист Томаж Хумар пронајден мртов на Хималаите

Словенечкиот алпинист Томаж Хумар (40) кој од понеделникот немаше воспоставено никаков контакт со базата, денеска е пронајден мртов на Хималаите. Словенечкиот алпинист Томаж Хумар (40) кој од понеделникот немаше воспоставено никаков контакт со базата, денеска е пронајден мртов на Хималаите. Според словенечките медиуми, телото на Хумар на 5 600 м надморска височина го пронашле швајцарски спасувачи и со хеликоптер го префрлиле во базата на подножјето на Лангтанг Луринг.„Спасувачите утврдија дека Хумар починал наскоро по јавувањето во базата во понеделник или вторник„ изјави словенечкиот алпинист...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top