Tag: хуманоста

srcinja

Купете срце-спасете живот

Креативни работилници на Црвениот крст за помош на младиот Илија Јосифоски. Се правеа украсни предмети кои граѓаните ќе можат да ги купат на повеќе места низ градот. Средствата кои ќе бидат собрани, ќе бидат наменети за лекување на Илија. Креативноста на младите во цврста прегратка со хуманоста. Црвениот крст со нова хуманитарна акција. Неговите членови, како и голем број на доброволци, денес здружија сили во еден заеднички обид да му се помогне на 15 годишниот Илија Јосифоски. Големиот број на учесници во оваа акција само покажува дека луѓето сеуште не се откажале од хуманоста. Се правеа црвени...

Continue reading

krv

Најдобро се учи преку пример

На крводарителската акција која денес се одржа во Основното училиште „Св.Климент Охридски“, од својата скапоцената течност даруваа, родителите на учениците, професорите и останатите вработени во ова училиште. На денешната кводарителска акција, реализирана на иницијатива на О.У. „Св.Климент Охридски“ а со помош на О.О. на „Црвениот Крст“ од Охрид, најмладите од ова основно училиште се „заразија“ со вирусот на хуманоста. На акцијата беа собрани 38 единици на крв кои ќе бидат искористени за потребите на пациентите во Општата болница .Директорката на училиштето Славица Илиќ кажа дека оваа година...

Continue reading

crtez Tose

„Хуманоста на Тоше наш патоказ“

„Хуманоста на Тоше наш патоказ“, со ова мото помладите охриѓани ја одбележаа годишнината од трагичната смрт на Тоше Проески.   „Хуманоста на Тоше наш патоказ“, со ова мото помладите охриѓани ја одбележаа годишнината од трагичната смрт на Тоше Проески. И после една година солзите не пресушија. Велат времето лечи се, но не и тагата по нашата музичка звезда и голем хуманист, Тоше Проески. Охриѓани уште еднаш се обидоа да му покажат на Тоше дека секогаш ќе го сакаат и почитуваат неговото дело. Денес на градскиот плоштад одекнуваа звуците од песните кои ги изведуваше Тоше. Децата од основните...

Continue reading

  • 1
  • 2


© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top