Tag: хуманитарно

Хуманитарно собирна акција „Вашиот прилог значајна помош“

Како дел од активностите за одбележување на Неделата на солидарност, од денеска до 22ри април, охридскиот Црвен крст организира хуманитарно собирна акција „Вашиот прилог  значајна помош“. Како дел од активностите за одбележување на Неделата на солидарност, од денеска до 22ри април, охридскиот Црвен крст организира хуманитарно собирна акција „Вашиот прилог  значајна помош“. Целта е да се подигне нивото на свест на населението за потребната помош и поддршка на ранливото население. Во рамките на акцијата ќе се обезбеди помош во храна, облека, обувки, средства за хигиена, постелнина, детски играчки...

Continue reading

Хуманитарно велосипедско возење за сите љубители на природата

Во рамки на Програмата за промоција на хумани вредности-Црвен крст во акција (ПХВ-ЦКА) ПХВ тимот на млади на Црвен крст Охрид организира Хуманитарно велосипедско возење за сите љубители на природата и здравите животни навики. Во рамки на Програмата за промоција на хумани вредности-Црвен крст во акција (ПХВ-ЦКА) ПХВ тимот на млади на Црвен крст Охрид организира Хуманитарно велосипедско возење за сите љубители на природата и здравите животни навики. Настанот ќе се реализира на 14-ти април, сабота, со тргнување во 11 часот од платото пред Градското пристаниште во Охрид, а ќе се вози покрај езерото...

Continue reading

Охрид домаќин на натпреварот по меѓународно хуманитарно право, “Жан Пикте“

Синоќа во х.Метропол, започна 30 јубилејно издание на реномираниот интернационален натпревар по меѓународно хуманитарно право, “Жан Пикте“. Синоќа во х.Метропол, започна 30 јубилејно издание на реномираниот интернационален натпревар по меѓународно хуманитарно право, “Жан Пикте“. Во  наредните седум дена 48 тимови од 29 земји со 144 учесници – студенти, ќе се натпреваруваат во решавањето на дадени кризни ситуации, со менување на улогите во процесот. Во присуство на амбасадорите на Франција и Швајцарија, Кристијан Тимоние и Сибил Сутер Терада, во името на градот домаќин, пред присутните...

Continue reading

„Дениците“ повторно хуманитарно

Традиционално и оваа година членките на единствениот женски Лајонс Клубот во Охрид, „Лајонс Клуб Деница“ се приклучија во одбележувањето на неделата за борба против гладта, изработувајќи хуманитарни пакети со прехрамбени производи. Традиционално и оваа година членките на единствениот женски Лајонс Клубот во Охрид, „Лајонс Клуб Деница“ се приклучија во одбележувањето на неделата за борба против гладта, изработувајќи хуманитарни пакети со прехрамбени производи. Вчера, со помош на г-ѓа Даниела Блажеска, од црквата св. Ѓоргија, пакетите им беа доставени на семејствата на кои ваквата скромна помош...

Continue reading

za posrekno detstvo

Oхриѓани на дело со својата добрина

Собраните пари кои ќе се приберат од хуманитарната акција „За посреќно детство“, која традиционално се организира од општинската организација  на Црвен крст, овој пат ќе бидат наменети за помош на најмладите од социјално загрозените семејства од Охрид и Дебрца. Собраните пари кои ќе се приберат од хуманитарната акција „За посреќно детство“, која традиционално се организира од општинската организација  на Црвен крст, овој пат ќе бидат наменети за помош на најмладите од социјално загрозените семејства од Охрид и Дебрца. Во продажба веќе се пуштени учеснички  талони со броеви, со  кои хуманите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top