Tag: хуманитарните

crven krst paketi

Доделени дел од хуманитарните пакети собрани за време неделата на гладта

150 од социјално најзагрозените семејства, денес и утре ќе добијат прехранбени продукти и средства за лична хигиена. 150 пакети со прехранбени продукти и средства за лична хигиена денес и утре ќе добијат социјално најзагрозените семејства од Охрид. Доделувањето на хуманитарните пакети е завршна активност од акцијата по повод неделата во борба против гладта од 16ти до 22 Октомври. Дел од пакетите денес беа доделени на социјално загрозени граѓани кои се наоѓаат на списокот на Црвениот крст од Охрид. Остатокот од пакетите ќе се додели до крајот на оваа недела. „Овие хуманитарни пакети, дел од хуманитарните...

Continue reading

crven krst

Заедно во борба против гладта

Недела на хуманост по повод Светскиот ден за борба против гладта. Под мотото „Помислете и на нас“, почнувајќи од вчера, па се до 22ри Октомври, организаторот на оваа хумана акција, Црвениот крст од Охрид, собира донации за да им се помогне на околу 200 социјално најзагрозени семејства од реонот на Охрид и Дебрца. Започна одбележувањето на Неделата на гладта по повод светскиот ден за борба против гладта 16ти Октомври. Волонтерите на Црвениот крст од Охрид од вчера па се до 22ри Октомври ќе собираат донации со цел да им се помогне на социјално најзагрозените семејства во Охрид и Дебрца. За оваа...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top