Tag: хулиганот“

dimoski zafircev

Несекојдневен јапонски перформанс за промоција на „Дневникот на хулиганот“

Со оваа книга на охридскиот писател Сашо Димоски, охриѓани ќе можат да се запознаат одблиску преку буто перформансот на актерот Васил Зафирчев. Преку него, Зафирчев и Димоски ќе се обидат да го одгатнат  феноменот на љубовта врз принципот на импровизацијата. Несекојдневната мешавина на поезија во проза и проза во поезија „Дневникот на хулиганот“ утревечер пред охриѓани во една неконвенционална претстава. Преку буто перформансот на Васил Зафирчев, публиката ќе може да се запознае сосема непосредно преку мултимедијалниот проект на авторот, охриѓанецот Сашо Димоски. Оваа книга, која е воедно и...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad