Tag: худини

Houdini

Худини-уметност и магија

Лисици, окови, комора за измачување и синџири се само дел од големата изложба на предмети користени од светски познатиот магионичар, Хари Худини. Лисици, окови, комора за измачување и синџири се само дел од големата изложба на предмети користени од светски познатиот магионичар, Хари Худини. Во пресрет на денот на неговата смрт, 31 октомври, во Еврејскиот музеј на Менхетн во Њујорк вчера беше отврена изложбата под наслов „Худини, уметност и магија“, на која се претставени голем број фотографии од овој легендарен магионичар како и предмети користени во неговите настапи. „На изложбата се претставени...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top