Tag: Хуарес

suidad huares

Пеколна журка во мексиканскиот град Сиудад Хуарес

Вооружена група мажи упаднале на училишна забава  и убила 14 тинејџери. Напаѓачите излегле од теренски возила и отвориле оган кон учениците кои во неделата биле на роденденска забава во Сиудад Хуарес,град на границата меѓу Мексико и САД. Телата лежеле на улица во локни крв до паркираните автомобили,додека ѕидовите на куќата каде што се одржувала забавата биле размачкани со крв и оштетени од пукањето.Нападот може да е поврзан со пресметка помеѓу нарко-картелите, изјавила државната обвинителка Патриција Гонзалес.“Истрагата се движи во две насоки а една од нив води кон трговијата со дрога” –рече...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top