Tag: хронолошки

Порталот Ohridnews издаде ревија со хронолошки настани кои ја одбележаа 2014

Порталот Ohridnews издаде ревија со хронолошки настани кои ја одбележаа 2014.  Од печат излезе Ревија со хронолошки настани објавени  на порталот Ohridnews  во 2014 година. Ова е прво вакво издание кое читателите  ќе може да го набават  безплатно.  Целта ни беше да направиме една хронологија на настани кои ги обработи редакцискиот тим  минатата година , информира Главниот и одговорен уредник на порталот Горан Момироски.   „ Се разбира ги издвоивме позначајните настани од општетсвеното, културно- забавно живеење и спортот. Ги посочивме позитивните приказни. Затоа што во 2014 година како и во...

Continue reading

rezime

Внимавајте кога пишувате CV

Професионалната биографија е само еден документ кој го доставувате кога се пријавувате за работна положба. Професионалната биографија е само еден документ кој го доставувате кога се пријавувате за работна положба. Но овој документ е најбитен од сите. Сепак, многумина не му посветуваат доволно внимание и се раѓаат грешки кои многу влијаат на шансите за вработување.Внимавајте на следните нешта. Премногу детално Професионалната биографија не треба да содржи целосни реченици и детални објаснувања. Секое појаснување оставете го за мотивационото писмо, а во биографијата наведете ги сите потребни информации...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top