Tag: хром“

meteor

На Земјата пронајден метеорит од Меркур

Имаме метеорити од Марс, имаме и од Месечината, но сега имаме и од Меркур. Имаме метеорити од Марс, имаме и од Месечината, но сега имаме и од Меркур. Ова е NWA 7325, метеорит кој паднал на Земјата во јужно Мароко на почетокот на 2012 година. Научниците сметаат дека тој доаѓа од планетата Меркур. Досега, на тлото на нашата планета се пронајдени околу 70 метеорити од Марс и 180 од месечината. Но овој редок камен е единствениот од подалечна планета. Како научниците знаат дека парчето потекнува од Меркур? Магнетизмот на каменот совршено одговара со оној на Меркур. Освен тоа, тој содржи високи количества...

Continue reading

google

Напишете на „Гугл“: Do a barrel roll

Пребарајте ја фразата „Do a barrel roll“ во „Гугл“ или „Z or R twice“ и видете што ќе се случи…. Пребарајте ја фразата „Do a barrel roll“ во „Гугл“ или „Z or R twice“ и видете што ќе се случи, Исто така можете да се обидите да пребарате „Tilt“.Ова станува најголем тренд на „Гугл“. Кога напишете „Do a barrel Roll“ или „Z or R twice“ екранот се свртува за 360 степени, а кога напишете „Tilt“ се искривува. „The barrel roll“ не функционира за сите интернет пребарувачи, но најдобро работи на „Фајрфокс“ и „Гугл Хром“. {loadposition content9}

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top