Tag: христоски

druzba

„Чорбарите“ по 11 години дружба станаа „ чорбаџии“

„Чорбарите“ по 11 години дружба станаа „ чорбаџии“. Осуммина пензионери, поранешни колеги од Застава, низ смеа за себе велат од чорбари станавме чорбаџии. Тихомир Арсовски, Зимониќ Љупчо, Китрозоски Славе, Христоски Бранко, Тодороски Стојан, Митроски Радован, Велоски Злате и Иван Белазелков, 11 години, секој понеделник, се состануваат на утринска чорба во ресторанот Европа. Поранешните колеги на тој начин се дружат и го продолжуваат пријателството. Оние кои не познаваат ни честитаат,  но немаат сила да не копираат, раскажува низ смеа Бранко Христоски еден од членовите.„Ние мислиме дека тоа копирање...

Continue reading

kamensko

Денес се слави Успение на Пресвета Богородица

Овој празник го слави успението, воскресението и прославувањето на Божјата мајка и нејзиното преселување во Царството Божјо во полнотата на нејзиното духовно и телесно постоење. Православните христијани денес го слават празникот Успение на Богородица или Голема Богородица. По две недели пост, синоќа со вечерни богослужби во сите храмови на Македонската православна црква почна одбележувањето на празникот. Уште од раните утрински часови, река луѓе се упатија кон најблиските храмови, да се помолат за здравје и среќа за себе и за своите најблиски. Верници од сите краишта на земјава и странство денес...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad