Tag: христов

Роденденот на Планетата земја се одбележа и во Охрид

Светскиот ден на планетата земја во Охрид се одбележа со ставање акцент на заштитата и зачувувањето на водите на Охридското Езеро. Целта на овој денешен хепенинг беше макар и микронски да се подигне свеста на охриѓани за заштита на езерото, но и на останатите природни убавини со кои градов располага во изобилство. Роденденот на Планетата земја се одбележа и во Охрид.  Акцентот на денешниот хепенинг кој се одржа на градскио плоштад Св. Климент Охридски се стави на подигње на еколошката свест кај граѓаните, пред се за заштита и зачувување на водите на Охридското Езеро. Охриѓанецот Славчо Христов...

Continue reading

UINT

Универзитетот „Св. Апостол Павле“ се вклучува во научните истражувања против ракот

Д-р Драги Кимовски и м-р Атанас Христов, гостуваат на престижниот универзитет „Корнел“ од Њујорк. Со примена на знаењата од областа на комјутерските науки до рана детекција и лекување на канцерогени заболувања. Ова е целта кон која ќе се стремат двајцата млади истражувачи од универзитетот „Свети Апостол Павле“, д-р Драги Кимовски и м-р Атанас Христов.  На покана на одделот за Онкологија при Универзитетската болница на престижниот „Корнел“ универзитет од Њујорк, д-р Кимовски и м-р Христов, активно ќе се вклучат во борбата против ракот и ќе го дадат својот придонес во оваа благородна цел. „Тоа...

Continue reading

moda

Патувачката дизајнерска продавница пристигна и во Охрид

Уникатни парчиња облека со потпис од познати македонски дизајнери се продаваат по пристапни цени. Моделите не се наменети само за жени со манекенски стас   Висока мода во Охрид. Охриѓанки, а и гостите ќе можат да си купат уникатно парче облека со потпис од познати македонски дизајнери по не така астрономски цени, вели еден од организаторите и моден креатор, Драган Христов. Ова е втора ваква распродажба летово организирана од Лудус и Капка. Првата била минатиот викенд во Битола, а во Скопје претходно биле организирани две. Зa сите имало огромна заинтересираност кажува Христов. Тој додава дека...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top